Tekstur empuk dinikmati bersama rasa masin ikan bilis lazat untuk dinikmati semasa minum petang.
Read more
Read Less
Bahan-bahan
10
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Tepung Gandum
500g
Tepung Jagung
2sudu besar
Bawang Kecil
1
Cili Merah
1sprig
MAGGI® CukupRasa™
1.5sudu besar
Ikan Bilis
0.25cawan
Air
500ml
Minyak Masak
2cawan
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
41.2 g
Tenaga
199.41 kcal
Lemak
0.7 g
Protein
6.08 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
20 min
5 min
3 min
3 min
9 min
Recipe steps
20 min
Cincangkan bawang merah dan cili merah. Tumbukkan ikan bilis separuh lumat. Ketepikan
Recipe steps
20 min
Didalam mangkuk, masukkan tepung gandum, tepung jagung, bawang merah cili, MAGGI CukuRasa dan ikan bilis. Gaul rata.
Recipe steps
20 min
Masukkan air kedalam adunan tepung, gaul sehingga sebati. Biarkan ia seketika.
Recipe steps
20 min
Panaskan minyak, gorengkan adunan jemput-jemput sehingga masak dan keperangan. Hidangkan bersama MAGGI Sos Cili.