Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Mula-mula, panaskan minyak masak di dalam kuali. Setelah minyak panas, tumiskan halia dan bawang merah sehingga naik bau dan sedikit keperangan.
Kemudian, tuang air perlahan-lahan dan masukkan Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI®. Biarkan ia mendidih.
Apabila sup telah mendidih, masukkan isi ketam, bebola ikan dan reneh di atas api yang sederhana selama 3 – 5 minit sehingga isi ketam dan bebola ikan masak sepenuhnya.
Kemudian, masukkan tang hoon dan reneh selama 1 -2 minit sehingga masak.
Selepas itu, tuang telur yang telah dipukul perlahan-lahan. Kacau dengan sudip dalam pusingan berpusar. Padamkan api apabila telur telah masak.
Sendukkan tang hoon dan bahan-bahan lain ke dalam mangkuk.
Hias dengan daun bawang yang dipotong dan bawang goreng sebelum dihidang.
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini