Something went wrong!!!
Mudah
5 Min
Padang, Indonesia bukan sahaja terkenal dengan tempat pelancongan je. Tapi kelembutan telur dadar gebu stail Padang merupakan mengapa ia sangat terkenal. Telur dadar ala Padang ini bukan sahaja enak dimakan, tetapi juga sangat bernutrisi tinggi. Nak masak telur dadar ni pun senang je. Mari kita lihat! Mula-mula, hancurkan tauhu dalam mangkuk besar menggunakan garfu atau sudu. Lepas tu, masukkan daun bawang, daun ketumbar, dan lobak merah yang telah dihiris ke dalam mangkuk tadi. Tambahkan setengah sudu kecil MAGGI CukupRasa ke dalam mangkuk tadi. Pecahkan 4 biji telur ke dalam mangkuk sayuran dan tauhu tadi dan gaul sehingga sebati. Jangan lupa tambahkan pes MAGGI Sambal Tumis sekali! Lagi padu rasanya nanti! Masukkan campuran telur tadi ke dalam kuali dengan minyak masak yang panas dan goreng sehingga garing. Terbalikkan sahaja setelah garing di sebelah. Seletah dua-dua belah garing, angkat sahaja telur dadar tu dan enjoy! Gabungkan telur dadar ni dengan resepi masakan-masakan daripada kami sepeti ayam paprik, sayur campur goreng, dan ayam goreng mamak ni. Confirm puas hati! Cubalah sekarang.
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
5 min
1 min
3 min
Pause
Play
Restart Timer