Sajikan kari kambing kegemaran keluarga anda Deepavali ini! Hanya guna Stok MAGGI®️Ayam Pekat & MAGGI®️ Pes Sambal Tumis untuk hidangan lazat yang mudah. Hidangkan bersama nasi atau cicah dengan tosai/capati untuk hidangan lengkap!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
10
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 10 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Minyak Sapi
2sudu besar
Buah Pelaga
2
Serbuk Lada Hitam
10
Daun Bay
2pcs
Bawang Kuning
55g
Kambing
1Kg
Bawang Goreng
4sudu besar
Air
350ml
Stok Ayam Pekat MAGGI®
1sudu besar
Gajus
20g
Buah Pelaga
4
Bunga Cengkir
4
Kayu Manis
2sticks
Tomato
2
Bawang Putih
4ulas
Kunyit Hidup
2cm
MAGGI® Sambal Tumis
60g
Daun Kunyit
0.33sudu kecil
Serbuk Cili
1sudu besar
Biji Ketumbar
1.5sudu besar
Jintan Putih
0.5sudu besar
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
9.28 g
Tenaga
229.15 kcal
Lemak
10.84 g
Protein
24.74 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
30 min
5 min
3 min
5 min
8 min
9 min
Recipe steps
30 min
Untuk Penyediaan Pes Kacang
Sangaikan kacang gajus, buah pelaga, cengkih, kulit kayu manis sehingga wangi. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar. Kisar sehingga halus. Tambahkan tomato, kis
Recipe steps
30 min
Untuk Memasak Kari
Panaskan minyak. Tumis bawang, buah pelaga, lada hitam dan daun salam. Goreng hingga wangi.
Recipe steps
30 min
Untuk Memasak Kari
Masukkan daging kambing dan kacau hingga separuh masak. Masukkan gabungan rempah dan kacau 3-5 minit dengan api kecil.
Recipe steps
30 min
Untuk Memasak Kari
Masukkan pes kacang gajus dan tomato, halia, bawang putih, dan MAGGI® Sambal Tumis. Kacau sehingga naik minyak. Masukkan bawang goreng selama 2 minit.
Recipe steps
30 min
Untuk Memasak Kari
Masukkan air dan MAGGI® Stok Ayam Pekat. Renehkan sehingga daging kambing lembut.