Bawa keceriaan kepada sambutan Tahun Baru Cina anda dengan resipi Udang Bijan Manis & Masam kami, hidangan yang penuh dengan rasa dan keceriaan perayaan. Kreasi lazat ini menggabungkan udang yang disalut dengan sos masam, manis dan umami yang diperkaya dengan MAGGI® Sos Tiram, Sos Cili MAGGI® dan Sos Tomato MAGGI®. Disempurnakan dengan taburan bijan bakar untuk tambahan kerenyahan dan aroma, ia adalah tambahan sempurna untuk makan malam perjumpaan anda, melambangkan kebersamaan dan kelimpahan.
Read more
Read Less
Bahan-bahan
12
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Udang, mentah
1Kg
Tepung Jagung
50g
Cili Merah
1sprig
MAGGI® CukupRasa™
2tsp
Minyak Masak
0.33cup
Minyak Masak
1tbsp
Bawang Putih
8cloves
Sos Tomato MAGGI®
0.25cup
Sos Cili MAGGI®
0.75cup
Sos Tiram MAGGI®
3tbsp
Air
1cup
Bijan
2.33tbsp
Daun Bawang
1sprig
Cili Merah
1sprig
Salad Lettuce
8leaves
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
15.25 g
Energy
145.48 kcal
Fats
2.69 g
Protein
15.66 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
15 min
2 min
8 min
1 min
2 min
2 min
Recipe steps
15 min
Panaskan minyak, dalam mangkuk toskan udang harimau bersama tepung jagung dan MAGGI® CukupRasa sehingga bersalut.
Recipe steps
15 min
Goreng dalam minyak yang panas
sehingga masak dan keluarkan kemudian ketepikanya.
Recipe steps
15 min
Panaskan kuali dan tuang minyak masak kemudian tumis bawang putih yang telah dicincang.
Recipe steps
15 min
Masukkan Sos Tomato MAGGI®, Sos Cili MAGGI® dan Sos Tiram MAGGI®. Kacau rata sehingga kuah menjadi pekat.
Recipe steps
15 min
Masukkan udang dan kacau udang hingga bersalut. Hiaskan dan sedia untuk dihidangkan.