Kandungan Pear dalam sup yang menyejukkan badan dan kaya dengan serat ini sememangnya menu terbaik untuk dihidangkan buat keluarga anda!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
12 hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Water
5L
Buah Pear Kuning China
4
Badam Cina
20g
Kurma Merah, Segar, Kering
10
Ayam Kampung
1kg
Kiub Pati Ayam MAGGI®
3kiub
Abalone
1tin
Perut Ikan Segera (yang telah siap digoreng)
6keping
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
X
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
9.14 g
Energy
262.03 kcal
Fats
11.99 g
Protein
29.02 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
155 min
30 min
120 min
5 min
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
155 min
Mulakan Pemasa
Di dalam periuk sup, masukkan air dan seekor ayam. Biarkan ia mendidih sebelum memperlahankan api supaya ia merenih.
Air
0
Ayam Kampung
0
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
155 min
Mulakan Pemasa
Kemudian, masukkan air dan kacau bersama buah pear, kurma merah, kiub ayam dan fish maw. Tutup periuk dan biar ia merenih selama 2 jam.
Buah Pear Kuning China
0
Badam Cina
0
Kurma Merah
0
Fish maw (kering)
0
Kiub Pati Ayam MAGGI®
0
Pause
Play
Restart Timer
Recipe steps
155 min
Mulakan Pemasa
Tambahkan garam secukupnya dan abalone sebelum tutup api. Hiaskan dengan taburan daun bawang dan nikmati sup sementara masih panas. (kepah (pacific clams), aspara