Kandungan Pear dalam sup yang menyejukkan badan dan kaya dengan serat ini sememangnya menu terbaik untuk dihidangkan buat keluarga anda!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
12
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Air
5L
Buah Pear Kuning China
4
Badam Cina
20g
Kurma Merah, Segar, Kering
10
Ayam Kampung
1Kg
Kiub Pati Ayam MAGGI®
3cubes
Abalone
1tin
Perut Ikan Segera (yang telah siap digoreng)
6pcs
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
9.14 g
Energy
262.03 kcal
Fats
11.99 g
Protein
29.02 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
155 min
30 min
120 min
5 min
Recipe steps
155 min
Di dalam periuk sup, masukkan air dan seekor ayam. Biarkan ia mendidih sebelum memperlahankan api supaya ia merenih.
Air
0
Ayam Kampung
0
Recipe steps
155 min
Kemudian, masukkan air dan kacau bersama buah pear, kurma merah, kiub ayam dan fish maw. Tutup periuk dan biar ia merenih selama 2 jam.
Buah Pear Kuning China
0
Badam Cina
0
Kurma Merah
0
Fish maw (kering)
0
Kiub Pati Ayam MAGGI®
0
Recipe steps
155 min
Tambahkan garam secukupnya dan abalone sebelum tutup api. Hiaskan dengan taburan daun bawang dan nikmati sup sementara masih panas. (kepah (pacific clams), aspara