Nikmati juadah mewah dan menggiurkan dengan resepi ayam bakar ini. Disalut rempah ratus dan bahan yang mudah didapati, keluarga anda pasti terliur dengan hidangan disediakan dengan sos tiram MAGGI yang serba istimewa ini. Tak percaya, cubalah sekarang!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
12
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Ayam
1
MAGGI® CukupRasa™
2.5sudu besar
Bawang Kuning
4
Serbuk Lada Hitam
2sudu kecil
Mentega, Tanpa Garam
0.5
Kobis Cina
2heads
Sos Tomato MAGGI®
0.33cawan
Sos Tiram MAGGI®
1sudu besar
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
8.33 g
Tenaga
187.12 kcal
Lemak
10.44 g
Protein
16.39 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
762 min
720 min
4 min
5 min
3 min
30 min
Recipe steps
762 min
Bersihkan ayam dan biarkan ia kering. Setelah ayam kering, sapukan MAGGI® CukupRasa ke seluruh ayam. Perap semalaman.
Recipe steps
762 min
Satukan sos Tomato MAGGI® dan sos Tiram MAGGI® di dalam mangkuk. Gaul sebati.
Recipe steps
762 min
Menggunakan dulang pembakar. Susun bawang kuning, taburkan lada hitam dan letakkan hirisan mentega.
Recipe steps
762 min
Letakkan ayam yang telah diperap di atas dulang, dan sapukan campuran sos pada keseluruhan ayam.
Recipe steps
762 min
Panaskan ketuhar pada suhu 180c. Bakar ayam selama 30 minit atau sehingga perang keemasan. Sapu sos campuran setiap 10 minit. Susun bok choy yang telah dicelur di