Something went wrong!!!
Sederhana
46 Min
Dah cemuih dengan ayam goreng biasa? Jom try masak ayam goreng mamak hari ni! Tak susah pun. Jom kita lihat macam mana nak buat. Pertama sekali, masukkan bawang putih, bawang besar, halia, cili kering, rempah kari ayam, garam masala, telur kuning, MAGGI CukupRasa, dan pewarna merah ke dalam mesin pengisar. Kemudian, campurkan tepung jagung, tepung beras, dan daun kari dalam mangkuk bersama bahan yang dikisar tadi. Masukkan potongan ayam ke dalam mangkuk tu dan perapkan selama 30 minit. Sambil tunggu, boleh sediakan nasi putih supaya nanti tak kalut. Gorengkan ayam yang telah diperap tadi sehingga garing. Siap! Lagu ni lah cara buat ayam goreng mamak di rumah. Depa semua yang makan sure tak boleh bezakan punya. Sangat sedap makan ayam goreng mamak rangup ni panas-panas dengan nasi putih. Nak lagi sedap? Boleh cuba resepi-resepi lain yang ideal seperti telur bungkus, ayam butter, dan ayam masak kurma dan enjoy dengan ayam goreng mamak ni. Cubalah hari ini!
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
46 min
5 min
30 min
10 min
1 min
Pause
Play
Restart Timer
Bawang Putih
0
Telur Kuning
MAGGI® Sambal Tumis
Garam Masala
Pewarna makanan
MAGGI® CukupRasa™
Serbuk Kari
Halia
Bawang Besar