Something went wrong!!!
Sederhana
155 Min
Ramai orang memang menganggap bahawa ayam panggang ini adalah suatu hidangan mewah dan ‘high-class’, selalu dikaitkan dengan hidangan lima bintang restoran makanan Barat. Dalam masyarakat kita, ayam panggang juga banyak dihidangkan di kenduri-kenduri penting, seperti majlis kesyukuran, ataupun disajikan untuk menyambut pencapaian atau kejayaan orang yang tersayang. Sememangnya ayam panggang ini membawa satu aura fine-dining yang gah. Tetapi dengan resipi ayam panggang pedas manis ini, anda boleh memberi sentuhan pedas kegemaran masyarakat Malaysia dengan beberapa langkah mudah sahaja. Bahan-bahan dalam resipi ini tak susah untuk didapatkan, tambahan pula dengan sos yang dienakkan lagi dengan gorengan bawang putih yang beraroma bersama campuran Sos Cili Thai dan Sos Cili MAGGI® sebagai pelengkap juadah. Bahan perapan ayam panggang juga mudah sahaja, kerana anda hanya memerlukan kicap cair dan MAGGI® CukupRasa™ dalam resipi ini. Campuran CukupRasa™ dan kicap akan memberi rasa savuri yang sempurna apabila kulit ayam menjadi rangup keperang-perangan dengan hanya 2 bahan sahaja. Buat makan malam anda istimewa dan gah bersama keluarga sekarang dengan resipi ayam panggang ini. Belum cuba, belum tahu!
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
155 min
120 min
20 min
10 min
5 min
Pause
Play
Restart Timer
Dada Ayam
0
MAGGI® CukupRasa™
Kicap Cair
Sos Cili MAGGI®
Taucu
Gula
Cili Padi
Bawang Putih
Sos Cili Thai MAGGI®
Saderi
Air
Halia
Salad Iceberg Lettuce
Daun Ketumbar