Kerabu daripada bahan-bahan segar tempatan pastinya memang menyelerakan sesiapa sahaja.
Read more
Read Less
Bahan-bahan
4
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Cili Padi
10
Serbuk Belacan
1sudu kecil
Ikan Bilis
50g
Timun
500g
Isi Ikan Keli Bakar
100g
Jus Limau
0.5cawan
MAGGI® CukupRasa™
10g
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
8.51 g
Tenaga
75.98 kcal
Lemak
1.05 g
Protein
9.42 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
16 min
5 min
5 min
5 min
1 min
Recipe steps
16 min
Mula-mula tumbuk cili padi, belacan dan ikan bilis sehingga lumat menggunakan lesung batu.
Cili Padi
0
Belacan
0
Recipe steps
16 min
Kemudian campurkan bahan-bahan tadi bersama timun, ikan keli, jus limau nipis dan MAGGI® CukupRasa™ ke dalam mangkuk.
MAGGI® CukupRasa™
0
Jus Limau Nipis
0
Timun Dayak
0
Isi Ikan Keli Bakar
0
Recipe steps
16 min
Barulah digaul sehingga campuran sekata.
Recipe steps
16 min
Sesuai dihidang sejuk-sejuk dan dimakan bersama ikan bakar.