Raikan Tahun Baru Cina dengan Hidangan Labu Emas dan Brokoli yang Penuh Rasa! Sambut Tahun Baru Cina dengan hidangan yang menyenangkan yang menampilkan Labu Emas dan Brokoli, diperkaya dengan Sos Tiram MAGGI® dan Kiub Pati Ayam MAGGI®. Resipi yang lazat ini menggabungkan tekstur krim labu dengan kerangupan brokoli yang succulent, mencipta harmoni rasa yang sempurna. Penuh dengan rasa dan warna yang ceria, hidangan ini bukan sahaja tambahan meriah untuk meja perayaan anda tetapi juga pilihan yang lazat untuk keluarga anda. Alami kegembiraan memasak dengan MAGGI® dan jadikan sambutan Tahun Baru Cina anda tidak terlupakan!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
6
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Labu, Mentah
350g
Kiub Pati Ayam MAGGI®
0.5cube
Air
1cup
Gula
1tbsp
Brokoli, Mentah
500g
Kapis, mentah
200g
Minyak Masak
2tsp
Bawang Putih
2tsp
Cendawan Shiitake kering
8
Sos Tiram MAGGI®
3tbsp
Tepung Jagung
1tbsp
Air
400ml
Daun Bawang
3sprigs
Cili Merah
1sprig
Utensils and appliances
Periuk stim
Mangkuk
Hidangan hidangan
boleh
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
19.66 g
Energy
119.11 kcal
Fats
2.35 g
Protein
7.79 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
30 min
10 min
5 min
5 min
5 min
5 min
Recipe steps
30 min
Kukus
Kukus labu hingga empuk, lenyekkan.
Recipe steps
30 min
Reneh
Tuangkan Bahan A ke dalam kuali dan reneh.
Recipe steps
30 min
Kekapis & Brokoli
Kukus kekapis sehingga masak. Secara berasingan, rebus brokoli.
Recipe steps
30 min
Tumis
Tumis Bahan C hingga naik bau. Masukkan air dan renehkan sehingga sos pekat.
Recipe steps
30 min
Hidangkan
Di atas pinggan, tuangkan sos labu dan susun Bahan B dan cendawan di atasnya. Tuangkan sos dan hiaskan.