Something went wrong!!!
Sederhana
61 Min
Siapa sahaja yang tak kenal dengan makanan kegemaran rakyat Malaysia ini? Laksa sememangnya juadah popular yang digilai ramai sehingga ada yang sanggup membuat perjalanan jauh ke serata negara untuk menghirup dan menikmati rasa laksa asli. Terdapat pelbagai jenis dan adaptasi laksa di banyak tempat di negara kita. Laksa daripada lain-lain negeri semuanya ada ciri-ciri yang istimewa. Tetapi apa yang pasti ialah laksa memang disukai kerana kuahnya yang mempunyai kelazatan herba, rempah ratus, dan isi ikan yang disebatikan bersama untuk semangkuk hidangan yang enak dihirup. Jika anda tak mampu nak berjalan jauh-jauh, buat sahaja laksa di rumah dengan resipi laksa Johor kami. Dengan mi pasta sahaja, anda dapat hidangkan sajian laksa yang enak dan mudah tanpa memakan masa yang lama. Dalam resipi laksa Johor ini, herba dan rempah ratus seperti daun kesum, bunga kantan, dan serai akan menaikkan lagi kelazatan dan keaslian rasa laksa. Air rebusan ikan dan udang juga menjadi kuah laksa untuk inti pati rasa yang padu. Kuah laksa jugak dipekatkan lagi dengan tambahan isi ikan dan sedikit santan untuk rasa lemak manis dalam hidangan anda.
Read more
Read Less
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutrition Table Footer
61 min
20 min
15 min
10 min
5 min
1 min
Pause
Play
Restart Timer
Udang
0
Ikan Kembung
Air
Bunga Kantan
Asam Jawa
Minyak Jagung
Bawang
Bawang Putih
Lengkuas
Serai
Udang Kering
Santan Kelapa Cair
MAGGI® CukupRasa™
Pes Cili
Gula
Serbuk Kari
Stok Ikan
Kacang Panjang
Spageti
Taugeh
Sambal Belacan
Daun Laksa / Daun Kesum
Selasih