Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 2 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI® BIG Curry
1paket
Minyak Masak
1tbsp
Bawang Besar
1tbsp
Bawang Putih
1tbsp
Cuttlefish
50g
Crustaceans, Shrimp, Campuran Spesis, Mentah (May Have Been Previously Frozen)
50g
Air
300ml
Tepung Jagung
1tbsp
Sayur Sawi
50g
Telur, Keseluruhan, Mentah, Segar
1
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
46.06 g
Energy
410.15 kcal
Fats
17.36 g
Protein
17.26 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
17 min
2 min
5 min
2 min
3 min
3 min
2 min
Recipe steps
17 min
Mula-mula, celur mi MAGGI Big Kari di dalam periuk dan toskan. Masukkan mi ke dalam mangkuk besar.
Mi MAGGI® Big Kari
0
Recipe steps
17 min
Bersihkan periuk dan panaskan sebelum tuangkan minyak. Masukkan bawang merah, bawang putih, sotong dan udang. Kacau selama 3 minit atau sehingga naik bau.
Minyak Jagung
0
Bawang Merah
0
Bawang Putih
0
Sotong
0
Udang
0
Recipe steps
17 min
Masukkan air dan Perencah MAGGI Kari serta tepung jagung. Kacau sebati sehingga kuahnya bertukar warna sedikit.
Recipe steps
17 min
Selepas kuahnya mendidih, masukkan sawi dan telur sambil anda mengacau.
Recipe steps
17 min
Teruskan mengacau kuahnya sehingga telur kelihatan masak.
Recipe steps
17 min
Tuang kuah ke dalam mangkuk besar mi MAGGI Big Kari tadi. Nikmatinya panas-panas!