Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 16 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Minyak Jagung
2tbsp
Bawang Besar
2
Bawang Putih
4cloves
Daun Kari
3sprigs
MAGGI® Sambal Tumis
2packets
Serbuk Kari
2.5tbsp
Harvest Gourmet Stir Fry Mince
1packet
Kentang
150g
Air
1cup
MAGGI® CukupRasa™
1.5tsp
Gula
2tsp
Pes Asam Jawa
1tsp
Kulit Popiah
16
Tepung Gandum
2tbsp
Air
0.25cup
Minyak Jagung
0.5cup
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
26.93 g
Energy
291.65 kcal
Fats
17.03 g
Protein
7.72 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
45 min
6 min
10 min
3 min
1 min
15 min
10 min
Recipe steps
45 min
Panaskan minyak masak, tumis bahan kisar bersama daun kari sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis dan serbuk kari. Kacau rata sehingga pecah minyak.
Recipe steps
45 min
Masukkan Harvest Gourmet® Stir Fry Mince, kentang dan air. Kacau sehingga sedikit kering.
Recipe steps
45 min
Masukkan MAGGI® CukupRasa™, gula dan pes asam jawa. Kacau sebati. Ketepikan.
Recipe steps
45 min
Gaul sebati tepung gandum dan air.
Recipe steps
45 min
Letakkan inti di dalam kulit popiah dan lipat kemas. Gamkan menggunakan bancuhan tepung. Balut untuk lapisan kedua dan gamkan. Ulang untuk semua.
Recipe steps
45 min
Panaskan minyak masak, goreng sehingga garing. Angkat dan sedia untuk dihidang.