Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
Crustaceans, Shrimp, Campuran Spesis, Mentah (May Have Been Previously Frozen)
150g
Kiub Pati Tom Yam MAGGI®
1cube
Salad Lettuce
1packet
Timun
1
Bawang Merah
1
Tomato
1packet
Jus Limau
0.5cup
Cili Padi Hijau
3
Sos Ikan
1tsp
Gula Melaka
2tsp
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Carbohydrates
13.42 g
Energy
85.13 kcal
Fats
1.08 g
Protein
7.41 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
19 min
10 min
3 min
5 min
1 min
Recipe steps
19 min
Deraikan kiub di atas udang dan perap.
Udang
0
Kiub Pati Tom Yam MAGGI®
0
Recipe steps
19 min
Seterusnya, sediakan sos dengan mencampurkan jus limau, cili padi dihiris ini, sos ikan dan gula melaka.
Jus Limau
0
Cili Padi
0
Gula Melaka
0
Sos Ikan
0
Recipe steps
19 min
Panggang udang selama 3-5 minit sehingga masak.
Recipe steps
19 min
Masukkan udang, salad, timun, bawang dan tomato dalam mangkuk salad yang besar, renjiskan dengan sos salad, gaulkan perlahan-lahan dan hidangkan.