Empuk-empuk terung, enak-enak sambal. Sekali rasa memang tak menyesal!
Read more
Read Less
Bahan-bahan
6
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI® Sambal Tumis
4paket
MAGGI® CukupRasa™
0.5sudu besar
Minyak Masak
2sudu besar
Bawang Kecil
3ulas
Bawang Putih
5ulas
Air
150ml
Pes Asam Jawa
1sudu besar
Gula
1.5sudu besar
Terung Dayak
3
Utensils and appliances
Tip dan petua
5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.
Nutritional Information
Nutrition Table Footer
Karbohidrat
22.03 g
Tenaga
186.85 kcal
Lemak
10.64 g
Protein
3.44 g
Nutrition Table Footer
Recipe steps
30 min
5 min
10 min
5 min
10 min
Recipe steps
30 min
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih yang kisar sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis. Tumis sehingga pecah minyak.
MAGGI® Sambal Tumis
0
Bawang Merah
0
Minyak Masak
0
Air
0
Bawang Putih
0
Recipe steps
30 min
Masak sehingga sambal berubah ke warna lebih gelap daripada pes asal.
Recipe steps
30 min
Selepas sambal mengering, tuang air asam jawa dan biar ia merenih. Tabur MAGGI® CukupRasa dan gula.
Gula
0
MAGGI® CukupRasa™
0
Recipe steps
30 min
Panaskan 1 sudu kecil minyak dan panggang terung sehingga bertukar warna dan empuk. Ketepikan, tuangkan sambal keatas terung yang telah di panggang. Sedia untuk d