Inginkan sesuatu yang enak dan menyelerakan? Cuba Sup Cendawan Ala Barat ini. Nikmati rasa cendawan yang lazat dan bekrim yang semestinya dapat menceriakan hari anda. Ketahui cara menyediakan hidangan ini menggunakan resepi Sup Cendawan Ala Barat klasik kami ini!
Mulakan dengan memanaskan minyak masak dan mentega tanpa garam di dalam periuk. Tumiskan hirisan bawang kuning dan bawang putih sehingga layu. Kemudian, masukkan cendawan butang yang telah dihiris dan tumis sehingga sedikit kering. Masukkan pula oregano kering dan lada hitam yang dikisar. Gaul sehingga sebati dan alihkan ketepi. Biarkan tumisan cendawan sejuk dan kisarkan tumisan tersebut bersama sedikit air. Selepas itu, tuangkan semula bahan kisar ke dalam periuk. Masukkan 2 cawan air sekali dengan 2 kiub Pati Ayam MAGGI® dan renehkan. Tuangkan 1 setengah cawan susu penuh krim dan setengah cawan krim masakan. Gaul kesemuanya sehingga sebati. Untuk menambahkan keenakan, potong dadu 2 keping roti dan bakarkan sehingga garing. Hidangkan sup cendawan bersama roti bakar.
Jadi, apa tunggu lagi? Ayuh ke dapur untuk menyediakan Sup Cendawan Ala Barat klasik yang mudah and enak ini. Selepas anda selesai dengan resepi ini, cuba resepi menarik kami yang lain seperti Ayam Ros Raya Beryogurt, Salmon Goreng Kilas Dengan Keledek, dan Nasi Kerabu Ayam Percik.
Read more
Read Less
Bahan-bahan
6
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: